lørdag, april 23, 2005

Aegopodium podagraria?
Eller på dansk skvalderkål. Ja, jeg skulle blive 34 forår ung før jeg forstod haveejeres frustration over denne vækst. Forhistorien? For et år siden ville jeg have forsvoret det, men nu er vi begge godt på vej til at blive rigtige havemennesker. Gennembruddet kom da vi fandt ud af hvor afstressende det kan være at arbejde i haven. Effekten er nok ikke den samme hvis man i sit professionelle liv er vant til udendørs arbejde, men når man som Randi og jeg har udpræget kontorarbejde, er det befriende at arbejde fysisk i haven. Når det altså ikke lige drejer sig om bekæmpelse af skvalderkål... Med min fortid som biolog er haven erklæret giftfri, og så er der kun en vej - mekanisk bekæmpelse, som det så fint hedder, når rod efter rod møjsommeligt graves op. Og der er f........ mange!
Egentlig er det lidt synd at grave dem op. De er ganske flotte, lægger et pænt grønt tæppe over den bare jord. Problemet er at de ikke giver andre planter en chance, og at de ser stort på småborgerlige ting som skel. Lidt botanisk berigelse fra ens have, og det gode naboskab er pludselig anstrengt.
Dog, i en verden med 1000000 ting at tage stilling til hver dag, er det befriende med en simpel problemstilling - "plante skal væk". :-)

Kommentarer:
"Plante skal væk"??!!! Hvilken letsindig omgang med fuldgod afgrøde. Skvalderkål er glimrende mad. Mangler du inspiration, kan et opslag på google hjælpe dig med både "stuvet skvalderkål", "Pizza med skvalderkål" og meget, meget mere.

"Plante skal spises, skal den".

--
Frank
 
Du skal være mere en velkommen til at møde op med kniv og gaffel i haven :-)
 
Send en kommentarLinks til dette indlæg:

Opret et link<< Startside

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Indlæg [Atom]